Кръстова гора: там, където се сбъдват мечтите. Публикуваме пътеписа на Нина

...
Кръстова гора: там, където се сбъдват мечтите. Публикуваме пътеписа на Нина
Коментари Харесай

Кръстова гора: там, където се сбъдват мечтите


Кръстова гора: там, където се сбъдват фантазиите. Публикуваме пътеписа на Нина и Ели Александрови, които споделят изчерпателна инфмормация с увлекателен тон за вълнуващи български направления. За повече информация можете да ги последвате в .

Независимо дали вярвате в чудеса или не, ние всички имаме потребност от такива в някоя фаза от живота ни. Дали тъй като се молим за по-добра работа, за дете, за излекуване от болест или пък даже и просто за по-добър свят всеки от нас се обръща към по-висша мощ.

Не те познавам и не знам дали си християнин, евреин, мохамеданин или пък се кланяш пред спагетеното страшилище, само че каквато и да е религията ти, желая да ти опиша за това необикновено място в България, на което молитвите ти ще бъдат чути. Или най-малко по този начин споделят. Кой знае – може да попаднеш на най-страхотните спагети с кюфтенца в живота ти, откакто го посетиш.

Имахме щастието да се потопим в това духовно преживяване по време на скорошното ни пътешестване с едни от най-хубавите травъл блогъри в България. Ето и всичко, което научихме:

 кръстова гора

Ако в никакъв случай не сте ходили до Кръстова гора, не пропускайте тази част. Винаги съм казвала, че обичам да карам само че този път, даже на мен съумя да ми писне. Дотам се стига, откакто се отклоните от главния път Пловдив-Пампорово, посока село Лъки. Трябва да следвате този знак:

 кръстова гора

Малкият проблем е, че можете да видите табелата единствено в случай че идвате откъм Пампорово, тъй че горещо предлагам използването на навигация. Този маршрут е евентуално и първия път, в който виждам Google да бърка по този начин брутално. По пътя, който съгласно тях ще отнеме 49 минути, ще ви се наложи да отбиете, с цел да пропуснете други коли както и да намалите поради влошени пътни условия толкоз доста пъти, че е по-вероятно да стигнете за към час и 10-20 минути. Това обаче в никой случай не би трябвало да ви обезкуражава.

 кръстова гора

Много малко евентуално е да живеете в България и да не сте чували за Кръстова гора и църквата Света Троица. Вероятно знаете и за Кръстовден – вечерта на 14-ти септември когато доста вярващи се събират там, с цел да прекарат една нощ под намерено небе. Вярва се, че тогава Господ лекува в съня. За страдание не ми се коства много възможно на някой да му израстне загубен крайник или ръка (а по какъв начин ми се желае да можеше!), само че пък знам сигурно, че хубостта на това място може да излекува най-малко разрушено сърце.

Това обаче напълно не е единственото време, по което да посетите Кръстова гора и надалеч не е единствената причина да отидете там.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР